Actueel 15 Jaar van de Molens

Opening Jaar van de Molens, ook op molen Windlust in Nootdorp; een kort verslag.

Een mooie winterse dag, een gepavoiseerde molen, een expositie van vele molenboeken, de aanwezigheid van al onze molenaars en veel publiciteit vooraf stonden garant voor een geslaagde dag. En met meer dan 400 bezoekers die hun bezoek beloond zagen met een pakketje aan informatie, een pak pannenkoekenmeel en een gratis consumptie bij De Vang zien we inderdaad terug op een zeer geslaagde dag.

Alle bezoekers kregen een exemplaar van onze nieuwe brochure en van een door Jan van Sman gemaakte kleurplaat. Het pakketje omvatte verder een instructieblad voor het maken van een kinderwindmolentje en een drietal verschillende ansichtkaarten.Het Jaar van de Molens en onze invulling daarvan op de openingsdag kreeg ruime aandacht in huis-aan-huisbladen De Eendracht en de Telstar.
De Eendracht van 16 januari had een artikel op de openingspagina onder de kop “Molen de Windlust deelnemer aan het Jaar van de Molens 2007”, met nog een vervolgartikel op een van de binnenpagina’s.
Op 23 januari had de Eendracht een driekolomsartikel onder de kop “Zaterdag Open Dag op de Molen!  De Nootdorpse ‘Molen Windlust’: van Delft naar Nootdorp gekomen”. In die uitgave stond ook een door de stichting geplaatste advertentie met de oproep om zaterdag naar de molen te komen. Joris had in hetzelfde nummer een aardige cartoon, vooral als je weet dat genoemde ‘meneer Waaijer’ voorzitter is van onze stichting.

Eerder genoemde advertentie werd ook geplaatst in de Telstar van donderdag 25 januari. Dit blad besteedde eveneens redactionele aandacht aan onze opening van het jaar van de Molens in hun ‘Weekend’ van vrijdag 26 januari. Een artikel over de volle breedte van de krant met als koppen “Neem een kijkje in de Windlust tussen Pijnacker en Nootdorp” en “Zaterdag open voor het publiek vanwege de start van het Jaar van de Molen”.

Print Friendly, PDF & Email