Korenmolen Windlust Nootdorp

Dit volkorenmeelrecept wordt u aangeboden door Korenmolen Windlust Nootdorp

Brood van bakker Sander

Benodigdheden

  • 500 gram volkorenmeel van molen Windlust
  • 250 gram bloem van molen Windust 20 °C
  • 10 gram boter
  • 2 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 gram water 26 °C

Bereidingswijze

10 minuten mengen

Brood van bakker Sander

30 minuten rusten

10 minuten kneden (deeg temperatuur gaat nu naar 25 °C, zou ook iets hoger, 26 – 27 °C, mogen zijn)

Deeg voelt slap aan, dus stevig opbollen

25 minuten rijzen

Oppunten van het deeg, dat nu stevig aan voelt

25 minuten rijzen

Opmaken als brood, begin narijs, deeg temperatuur inmiddels 27 °C

Er zit nu stand in het deeg, het deeg is prima te verwerken

80 minuten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 °C

Circa 20 minuten in de oven bakken met stoom in de beginfase, oven temperatuur terug naar 190 °C.

Print Friendly, PDF & Email