Actueel 67 Nationale Molendag 2012

Zaterdag 12 mei gaat de vlag uit bij korenmolen Windlust! Onze Molendagvlag, wel te verstaan.

Dit jaar is het de 40ste keer dat dit nationale feestje gevierd wordt en ook dit jaar wil molen Windlust er weer een feest van maken.
Om meer mensen met molens kennis te laten maken begonnen molenaars 40 jaar geleden op 6 oktober 1973 met de Nationale Molendag. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag van mei. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Ruim 700 molens nemen nu deel aan de Molendag en er worden jaarlijks gemiddeld meer dan 50.000 bezoekers ontvangen.
Opengestelde molens zijn te herkennen aan de Molendagvlag.
Dit jaar is het dus de 40ste keer dat dit nationale feestje gevierd wordt en ook dit jaar gaat korenmolen Windlust er weer een feest van maken, o.a. door het bakken van pannenkoeken, zoals u inmiddels van ons gewend bent. Er is nieuwe voorraad ballonnen aanwezig en voor de kinderen organiseren wij een kleine puzzeltocht door de molen.
Met de juiste wind laten de molenaars de molen gepavoiseerd draaien (met feestelijke vlaggen aan de wieken) en als het kan zullen ook de molenstenen aan het werk gezet worden. Vers meel staat dan voor u klaar!

Print Friendly, PDF & Email