Actueel 117 ClubSupport-actie

De molen heeft een nieuw ‘buikstuk’ nodig

Net als vele andere clubs in onze gemeente doen ook de Vrienden van de Windlust te Nootdorp mee met de Rabo ClubSupport. Het bestedingsdoel is een nieuw ‘buikstuk’ voor de korenmolen Windlust.
Elke windmolen heeft een vang om de molen tot stilstand te kunnen brengen. Onze Windlust heeft een Vlaamse blokvang, bestaande uit vier vangstukken die om het bovenwiel worden geklemd waardoor de molen afremt. Eén van die vangstukken, het buikstuk, is nu aan vervanging toe.
Het is de gewoonte dat bruidsparen die op de molen trouwen, na de huwelijksvoltrekking de vang mogen lichten en de molenwieken weer in beweging brengen. Na de vervanging van het buikstuk kunnen deze bruidsparen én onze molenaars de vang weer met een gerust hart bedienen.

Leden van de Rabobank kunnen van 27 september tot en met 11 oktober a.s. stemmen voor de ClubSupport-actie. De Vrienden van de Windlust stellen het op prijs als u wilt overwegen ook één of twee stemmen op de laatste werkende molen in onze gemeente uit te brengen.

Print Friendly, PDF & Email