Actueel 64 Vijfentwintigste Open Monumentendag

In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Een dag die in eerste instantie alleen gehouden werd op de tweede zaterdag van september. Tegenwoordig wordt ook de zondag daarbij betrokken. Monumenten worden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. De Open Monumentendag was in Nederland een van de eerste instrumenten om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met monumenten.

Aangezien dit één van de taken van Korenmolen Windlust is willen wij u op zaterdag 10 september van harte uitnodigen eens een kijkje te nemen in Korenmolen Windlust Nootdorp. Dit monument is gebouwd in 1885, bestaat uit een stenen onderbouw, waarop een houten, met riet gedekte achtkant. Deze bovenbouw werd al in 1781 gebouwd als onderdeel van de Delftse molen “Windlust”. In 1885 werd die bovenbouw naar Nootdorp gehaald. De bovenbouw van Korenmolen Windlust is dus al 230 jaar oud en werkt nog uitstekend!

Molenaars Fred en Cock staan vanaf half tien voor u klaar om u en uw kinderen alles wat in en om een korenmolen gebeurt uit te leggen en u te laten zien hoe tarwe gemalen wordt tot volkorenmeel. Er staat 150 kilo tarwe present!
Als het weer mee werkt en er voldoende wind is kunt u de molen in volle glorie meemaken, u kunt dan gratis een zakje volkorenmeel meenemen. Recepten voor o.a. de lekkerste pannenkoeken vindt u op deze site.

De molen sluit haar deuren om 17.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email