Actueel 95 NL doet

nldoet1Afgelopen zaterdag 11 maart hebben vier leden van het college van Burgemeester en Wethouders in het kader van NLdoet ‘geklust’ bij korenmolen Windlust.
Onder het genot van koffie met ‘Windlust-appeltaart’ hielden molenvoorzitter Kees de Koning en technisch bestuurslid Jaco van Hekke eerst een praatje over de molen en de te verrichten klus. Daarna kon begonnen worden met het schilderklaar maken en/of schilderen van de gele toegangsdeuren, de liggers onder de stelling en de bankjes op die stelling. Dit alles onder toeziend oog van twee van de schilderexperts en tevens vrijwilligers van Windlust: Arie en Leo. Molenaar Cock hield de wind in de gaten.

nldoet2Burgemeester Francisca Ravestein en wethouder José van Egmond hebben de toegangsdeuren geschuurd, afgenomen en geschilderd. Wethouder Bernard Minderhoud heeft de bankjes, die gemaakt zijn van oude schoren van de molen, schilderklaar gemaakt en wethouder Jaap van Staalduine heeft de liggers onder de stelling schoongemaakt. De collegeleden hebben met veel enthousiasme en belangstelling voor ons Rijksmonument deze klus geklaard. Wethouder Melzer was helaas verhinderd.

Het is de bedoeling dat dit jaar het laatste deel van de molen in de juiste kleuren Zuid-Hollands molengroen en molengeel geschilderd wordt. Dan staat ons Nootdorps monument er weer prachtig bij!
nldoet3nldoet4

Print Friendly, PDF & Email