Actueel 105 Pleisterwerk


Het pleisterwerk van onze Windlust verkeerde de laatste jaren in niet al te beste conditie.
Dat was met name het geval op de begane grond en gedeeltelijk ook op de meelzolder. Belangrijkste oorzaak was (optrekkend) vocht. Om die reden werd ruim anderhalf jaar geleden de drainage rond de molen al verbeterd.
In het kader van het herstel van de muren hebben enkele van onze vrijwilligers en bestuursleden in het najaar van 2017 het slechte pleisterwerk afgebikt, waarna de muren enkele maanden de tijd kregen grondig te drogen. Mede na contact met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over welke – meer vochtbestendige – materialen het beste te gebruiken, begon metselaar/stukadoor Aad Schouten (zelf ook molenaar) op 25 april met het herstel van de molenmuren. Voor het bereiden van de benodigde mortel en gips, gebruikte hij maar liefst 1275 (!) kilo aan droge stof. Na 6 werkdagen en mooi op tijd voor molendag, mocht het resultaat er zijn, de muren zien er weer strak uit.
Zodra de muren helemaal droog zijn, wat nog enkele weken zal vergen, zullen onze vrijwilligers nog een laatste stukje afwerking verzorgen en zal tevens de begane grond van de Windlust opnieuw ingericht worden.

Print Friendly, PDF & Email