Actueel 132 Nieuwsbrief Molennetwerk Zuid-Holland

Het Erfgoedhuis Zuid-Holland ondersteunt erfgoedinstellingen, gemeenten, vrijwilligers, scholen en burgers die zich inzetten voor het behouden, benutten en beleven van erfgoed. Dit gebeurt aan de hand van een aantal thema’s en ‘Molens’ is één van die thema’s.

Als Vrienden van de Windlust Nootdorp zijn we geabonneerd op de nieuwsbrief Molennetwerk Zuid-Holland en recent ontvingen we de laatste nieuwbrief van 2022. Hierin staat allerlei interessante informatie over (koren)molens, bijvoorbeeld over het prijswinnende project Molenverhalen. Zeker de moeite waard!

De nieuwsbrief bevat ook een artikel over de Delflandse Korenmolenaars -en knechten- database 1711 – 1805 waarin ook de namen zijn opgenomen van enkele molenaars en knechten op de Nootdorpse wipkorenmolen, de ‘voorganger’ van onze Windlust. Genoemde database staat (nog) niet online maar via de opsteller (© Heero Pol), hebben we een exemplaar mogen ontvangen. De gegevens over de Nootdorpse molen staan op pagina 40 en 41 van dit bestand.

Delflandse korenmolenaars en knechten database 1711-1805
Print Friendly, PDF & Email