Actueel 137 Takkenzooi

Dirk Pereboom ruimt opHet is ook in de molen duidelijk dat het weer voorjaar wordt. Afgelopen weekend wilde molenaar Dirk Pereboom de kap van de molen draaien om deze op de wind te richten. Maar voordat de molen gedraaid kon worden moest er eerst het nodige opgeruimd worden. Kauwen en kraaien waren de afgelopen periode druk bezig geweest om nestmateriaal te verzamelen. En ze hadden de kap van de molen uitgekozen als een mooi beschut plekje. Daardoor lagen er een heleboel takken in de weg. Een collega-molenaar beschreef het tafereel als een oprechte “takkenzooi”.

Op de foto is Dirk Pereboom in actie te zien bij het weghalen van de takken. Samen met de secretaris van onze stichting mocht ik hier vanaf de omloop getuige van zijn. Omdat wij beiden een gezond ontzag hebben voor het werken op grote hoogte, konden we niet anders dan met groot respect en waardering naar dit belangrijke werk kijken.

Zaterdag was overigens niet de eerste keer dit seizoen dat het nodig was en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn dat dit nodig zijn. Het zijn de symptomen van de lente…

Print Friendly, PDF & Email