Actueel 138 Molendag op 13 mei

Ook dit jaar is er weer een Nationale Molendag in Nootdorp. Elk jaar in het tweede weekend van mei zijn traditiegetrouw vrijwel alle molens in Nederland open. Molen Windlust (vlak bij de Dobbeplas in Nootdorp) is geen uitzondering. Op zaterdag 13 mei is iedereen van harte welkom om een bezoek te brengen aan de molen.

Groot feest

De molen is dit jaar extra feestelijk omdat de Stichting die zorg draagt voor het onderhoud en het beheer van de molen dit jaar 25 jaar bestaat. Op 28 april 1998 werd de Stichting Vrienden van de Windlust te Nootdorp (VWN) opgericht. Sinds begin 2000 is deze stichting volledig verantwoordelijk voor het beheer van alle molenzaken. Met vier molenaars en tientallen andere vrijwilliger wordt er voor gezorgd dat de molen in goede staat blijft en nog vele generaties mee kan.

Voor jong en oud

De molen in Nootdorp is bijna elke week open voor publiek maar natuurlijk wordt er extra uitgepakt bij de Nationale Molendag. De molen is dan op z’n mooist. Er zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud en er zullen vele mensen aanwezig zijn die alles laten zien en alle mogelijke vragen beantwoorden. Aan het programma wordt nog de laatste hand gelegd, maar ongetwijfeld kan je pannenkoeken proeven van zelfgemalen meel.

Tweede zaterdag in mei

Komt je voor het eerst of ben je een regelmatige bezoeker die het jubileum graag mee wilt vieren, dan ben je van harte welkom om de molen te bezoeken. De molen is open van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 13 mei is molen Windlust je bezoek meer dan waard.

In de pers

Een kopie van dit bericht is geplaatst in Delft op Zondag, Pijnacker-Nootdorp TV, en in Nootdorp NU (april) en is daarnaast nog bij diverse andere lokale media als persbericht aangeboden. We verwachten dan ook veel bezoekers en hopen op lekker weer. Het weerbericht voor het weekend belooft veel goeds…

Print Friendly, PDF & Email