Actueel 139 Burgemeester licht de vang

Burgemeester Björn Lughthart licht de vang

Zaterdag 13 mei was het Nationale Molendag. Korenmolen Windlust was ook open en er was veel meer te doen dan op een doorsnee zaterdag. Aan het begin van de dag werden we vereerd met een bezoek van burgemeester Björn Lugthart. Als een volleerde molenaar zette hij de molen in gang door de vang te lichten. Natuurlijk was hij daarvoor uitstekend geïnstrueerd door de molenaars Cock Weerheim (ook op de foto), Dirk Pereboom en Dick Steneveld die ook toezicht hielden. Met het lichten van de vang ging de dag echt van start.

Honderden bezoekers

Aan het begin van de dag waren er al veel bezoekers. En gedurende de hele dag bleef het gezellig druk in en om de molen. Natuurlijk helpt het dat een ploeg vrijwilligers de hele dag stond te bakken voor de bezoekers. De dames gaven aan dat er bijna 550 pannenkoeken van Windlust pannenkoekenmix zijn gemaakt. Dat betekent dus dat we honderden bezoekers hebben mogen verwelkomen. Voor de kinderen was er een puzzeltocht die online ingevuld kan worden. De opgaven staan nog steeds online voor wie zijn of haar kennis van de molen wil testen. Voor de prijzen is dat te laat, de winnaar bepalen we uit de deelnemers van de 13 mei. Daarover binnenkort meer.

Nieuwe vrienden

In de kraam voor de molen was Tinus Verwijmeren de hele dag in gesprek met bezoekers. Behalve dat hij vele kilo’s pannenkoekenmix en andere producten heeft verkocht, mocht hij ook weer een groot aantal nieuwe donateurs verwelkomen. Deze Vrienden van de Windlust (bestaand en nieuw) maken het mogelijk dat de molen ook de komende jaren in goede staat blijft.

We kijken terug op een succesvolle dag met prachtig weer. Voor wie er deze keer niet bij kon zijn: de molen is elke zaterdag open en ook op andere momenten zeker een bezoek waard.

Print Friendly, PDF & Email