Actueel 146 Informatiebord ‘Brood op de plank’

De vereniging Noitdorpsche Historiën heeft in de afgelopen periode op verschillende plaatsen informatieborden geplaatst. Zo staat er sinds enkele weken ook een bord bij onze Windlust. Als je vanuit de richting Pijnacker komt, dan staat het bord een eindje voor de graanschuur en de molen. De titel van het bord is ‘Brood op de plank’ en het bevat een een korte geschiedenis die teruggaat tot de eerste bekende molen in het begin van de 17e eeuw.

Het valt natuurlijk niet mee om een keuze te maken uit de rijke geschiedenis van dit gebied en de molen. Dat heeft de vereniging opgelost. Rechtsonder op het bord staat een QR-code. Scannen van die code levert een verwijzing op naar een URL met meer informatie. Voor wie dan nog meer wil weten is er het boek ‘De korenmolen Windlust van Nootdorp’ dat de Stichting Vrienden van de Windlust een aantal jaren geleden heeft uitgegeven.

De borden zijn geplaatst in samenwerking met de gemeente. Linksonder staat een tweede QR code en die verwijst naar een overzicht van monumenten in onze gemeente. Zo bevat een overzichtelijk bord een schat aan informatie. Als u op de foto hiernaast klikt, komt het bord schermvullend in beeld.

 

Print Friendly, PDF & Email